Zijn verzendzakken milieuvriendelijk?

Verzendzakken zijn een perfecte keuze wanneer je veel producten naar klanten moet versturen. Dus webshops hebben enorm veel baat bij het verzendmateriaal. Er zijn veel verschillende soorten verzendmaterialen verkrijgbaar. In wisselende kwaliteiten terwijl het ene materiaal schadelijker is voor het milieu dan het andere. En je wilt natuurlijk wel op een verantwoorde manier ondernemen. Terwijl je ook geen te hoge kosten wilt hebben. Door het slim aan te pakken en voor de verzendzak te kiezen kun je in ieder geval een hoop geld en ruimte besparen. Maar zijn ze ook milieuvriendelijk? In onze blog vertellen we er meer over.

Goed alternatief op de kartonnen verzenddoos

De meeste bedrijven en vooral webshops, kiezen voor de kartonnen verzenddoos als het primaire verzendingsmateriaal en natuurlijk hebben ze zowel voor- als nadelen. Grote voordelen is dat dozen stevig zijn, kwetsbare producten beschermen en eventueel opgevouwen kunnen worden om ruimte te besparen. De nadelen zijn dat kartonnen dozen minder milieuvriendelijk zijn, in elkaar gevouwen en geplakt moeten worden en dat het ook in een bestelwagen meer ruimte in beslag neemt. Waarom zou je minder kwetsbare producten dan niet versturen in milieuvriendelijke verzendzakken die goedkoper en milieuvriendelijker zijn en waarmee je ook nog eens op de ruimte in het magazijn kunt besparen. 

Verzendzakken zijn een kostenbesparende oplossing

Verzendzakken zijn een kostenbesparende oplossing, omdat ze in de basis goedkoper zijn dan andere verzendmaterialen, zoals kartonnen dozen. Daarnaast nemen ze ook veel minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld kartonnen dozen of andere verzendmaterialen die je moet opslaan. Iedere vierkante centimeter van het magazijn vertegenwoordigt het water en hoe minder ruimte je besteed aan materialen en producten die geen geld opleveren des te meer kosten je bespaart. Door onder andere meer opslagruimte te hebben voor producten die je kunt verkopen en kunt versturen. Daarnaast bespaar je op plakband en plakbandrolhouders, omdat je zakken niet hoeft dicht te plakken en je bespaart tijd, omdat je dozen niet in elkaar hoeft te vouwen. Dat alles bij elkaar opgeteld kan dus een enorme kostenbesparing opleveren!

Zijn verzendzakken milieuvriendelijk?

Plastic zakken zijn niet milieuvriendelijk. Althans, dat is de belevenis, maar niets is minder waar! Als je goede verzendzakken van duurzame materialen kiest ben je ook milieubewust bezig. En op het gebied van verzenden kun je veel meer producten in één keer versturen en heb je minder transport nodig om goederen bij je klanten af te leveren. Dat resulteert weer in minder CO²-uitstoot. Om zeker te weten dat de zakken milieuvriendelijk zijn kun je letten op de FSC-certificering. Dit zijn duurzame verzendzakken waarmee je de ecologische voetafdruk van je bedrijf tot een minimum kunt beperken.

Kies voor milieuvriendelijke Coex zakken

Coex zakken zijn speciale verzendzakken die in de regel van speciaal folie zijn gemaakt en uit meerdere lagen bestaan. Ze zijn dus extra stevig terwijl je ze ook in verschillende kleuren kunt verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een bepaalde kleur van zowel de binnen- als de buitenkant. Een groot voordeel is dat ze flexibeler zijn dan normale verzendzakken. Ze zijn wel iets duurder, maar het is de investering meer dan waard. Omdat ze naast alle voordelen ook nog eens beter zijn voor het milieu.

Wil je het toch liever in iets anders versturen? Bekijk dan de optie voor kartonnen doos